Her kan du se mine nuværende og kommende udgivelser, finde læseprøver og hente gratis noveller.

Du finder de fleste af historierne på landets biblioteker, og alle romanerne på de fleste e- og lydbogstjenester.

Jeg håber, du vil med mig på eventyr mellem siderne.

God læselyst!

Romaner:

Skyggespil

Bind #1 i Dronningens Udvalgte

Alt du gør fra nu, er en del af skyggespillet.
Dem du ser omkring dig, er dine værste fjender.

Syttenårige Akela har accepteret dronning Soras tilbud om en plads ved hoffet.
Her skal hun gennemføre skyggespillet; en række magiske dueller der afgør de Udvalgtes fremtid.
Kun ved at udmærke sig og opnå en plads som dronningens rådgiver kan Akela beskytte sin søster og forhindre at krigen rammer deres by. Desværre er der seks Udvalgte og blot én plads i hofrådet.
Mens oprørerne angriber, og bedrageriske skygger dukker op uden for skyggespillet, optrevler Akela den royale slægts hemmeligheder. Men hvem tør hun stole på når alle bekriger hinanden i dronningens spil?

Skyggespil er en fortælling fra Luscuro som kan læses uafhængigt af tidligere bøger i universet. Den begynder hvor Sprækken til Luscuro #1: Elementprøven slutter og kan med fordel læses forud for Sprækken til Luscuro #3: Elementkrigen.

Bøgerne i Luscuro-universet er kåret som Årets Ungdomsbog under Mofibo Awards og som Årets Danske Fantasybog af Dansk Fantasy.

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 18. september 2021
Genre: YA Fantasy

Elementkrigen

Bind #3 i Sprækken til Luscuro

”Hold den stille!” Norell maner den gyngende medaljon til ro, men når knap at slippe før den igen sætter i bevægelse.
”Den svinger mod Notio. Den vil indenfor!” Reynir knytter hænderne. ”Der er lokkerkræfter bag.”
Medaljonen flakker som glider en tågebanke forbi.
”Mørkemagi!” gisper jeg. ”Den er indhyllet i mørkemagi!

Usikkerheden hersker i Notio. Hævngerrige lokkere venter uden for borgmuren, Reynirs overlevelse kræver en siksters livsenergi – og onde, ukendte kræfter sniger sig ubemærket indenfor.
Krigen der hærger siksterbyerne, stormer nærmere, og i et brev sender Akela en gådefuld advarsel fra dronning Soras gemakker. Men hvad betyder den?
Der er brug for hjælp udefra, og Gry og hendes venner må bevæge sig direkte i fjendens arme for at skaffe den. Ét er sikkert: Indhenter krigen dem, vil alle i Luscuro lide ubærlige tab …

Elementkrigen er tredje bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 20. september 2020
Genre: YA Fantasy

Elementkrigen er vinder af ‘Årets Danske Fantasybog 2020’.

Elementsygen

Bind #2 i Sprækken til Luscuro

„Nøks?“ Min puls hamrer i ørerne.
Hun bevæger sig svagt og klynker. „Brænder … overalt. Ild …“
Hendes hånd er ujævn. Jeg ser ned.
Håndryggen er ét stort sår. Røde brandvabler bobler
frem på hendes kinder, og hun slår om sig for at
slukke flammerne der ikke findes.

En mystisk sygdom rammer Luscuro. Der ser ikke ud til at være en kur, og elementkræfterne hjælper ikke – tværtimod! Samtidig nærmer placeringen sig; ceremonien der skal afgøre hvor Gry og de andre andetårsaspiranter skal i lære. De fleste sendes til deres respektive siksterbyer, men Grys navn lander et andet, meget farligere sted. Skal hun følge Gudindens vilje? Eller endnu værre, afslå? En hemmelighedsfuld del af Luscuro åbner sig langsomt mens dronning Sora vinder støtte fra utænkelig hånd …

Elementsygen er andet bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 16. april 2020
Genre: YA Fantasy

Elementsygen er kåret som ‘Årets Ungdomsbog’ under Mofibo awards 2021.

Elementprøven

Bind #1 i Sprækken til Luscuro

Bålets flammer danser og hvæser. Jeg vrider mig. Rebene flår i huden. Tilskuernes messen ætser sig ind i min hjerne: ”Heks, heks, heks!”

En mørk sprække flænger ilden med et højt brøl.

Sprækken udvider sig. Flammer, gløder og aske hvirvler ind i mørket.

Jeg bliver slynget samme vej.

I 1600-tallets Aalborg straffes trolddom med døden, og før 14-årige Gry ved af det, sender en hekseanklage hende på bålet.
Men de glubske flammer brænder hende ikke som de burde. 
I stedet tvinger mystiske kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro; en magisk verden hærget af ødelæggelse og krig. 
Her er der kun én vej frem, og det er at bestå den livsfarlige elementprøve. Mægtige kræfter lurer, og snart opdager Gry at hun ved noget som nogen vil gøre alt for at holde skjult …

Elementprøven er første bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 15. september 2019
Genre: YA Fantasy

Noveller:

UNDERliv

i antologien Før vi forsvinder

“Så må du gerne gå derover og tage bukser og trusser af.” Majbritt peger på et grønt forhæng.
Jeg rejser mig fra stolen, træder indenfor og river den grønne barriere ind mellem mig og hele … situationen udenfor.

Forlag: Calibat
Udgivelsesdato: 1. marts 2019
Genre: Young Adult

Fem grunde til, at jeg er forkert i denne uge

i årbogen Piger 2018

Kære dagbog

9. klasse skulle have været anderledes. En ny start og alt det der. Men sikke en FORFÆRDELIG skoleuge! Jeg har fuldstændig glemt at skrive i dig (bare én af mange ting, jeg har fucket op). Det hjælper ellers altid. Som om der sidder en mere tjekket version af mig et eller andet sted og ser det hele gennem dagbogen. Lytter og lover, at alting nok skal gå.
Så her kommer en kort opsummering af, hvad du er gået glip af, og hvorfor jeg stadig er helt forkert i denne
uge …

Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2018
Genre: Young Adult

To af en slags

i antologien Rustkammeret

Jeg stivnede. En dråbe trillede langsomt ned langs min hårgrænse over den ene tinding. Sved eller blod? Bag hyletonen i mit hoved hørte jeg det nu. Noget skrabede mod døren. Var det indbildning, eller bevægede håndtaget sig ganske let?

Forlag: Enter Darkness
Udgivelsesår: 2018
Genre: Horror for voksne

Brødrenes blót

i antologien Liv i historien

Udenfor sydporten hæver vølven sin smykkede jernstav over hovedet. For hvert skridt hun tager, sparker mit hjerte adskillige gange mod brystkassen. Hendes gennemborende blik når hele vejen op over volden og ind bag palisaden. Det prikker under huden. Kun de kaglende høns nede på gårdspladsen lader ikke til at være grebet af stemningen. Det niende år er kommet.

Den sorte skygge, tegnet om vølvens øjenparti, får det til at se ud som om, en økse har taget en bid af ansigtet. Hendes hår er samlet i små fletninger, surret sammen på toppen af hovedet. Det er glødende rødt, som mor… som husfruens. Jeg knytter næverne. Jeg har ingen mor.

Udgiver: Nationalmuseet
Udgivelsesår: 2018
Genre: Historisk fiktion

Vindueskigger

i antologien Glimt fra tiden der var os

Jeg tror, at jeg er syg. Jeg holder mig for panden, men er ikke varm. Svimmelheden er en evindelig følgesvend. Stemmerne i mit hoved råber af deres lungers fulde kraft i aften. Alle de liv, jeg skal holde øje med!

Jeg retter mit blik mod uret på væggen ved siden af vinduet. Viserne bevæger sig i hurtige, bestemte ryk. Som piskede jeg dem til at gå fremad. Jeg sætter min finger på den ene. Den forsøger at kæmpe sig videre, men bliver tilbageholdt. Den anden slutter trop og sitrer modvilligt på stedet, tvunget til stilstand. Det ser ud, som om de prøver at trække vejret uden at få tilstrækkeligt ilt. Frem og tilbage, frem og tilbage. Som en febrilsk brystkasse.

Udgiver: HUF
Udgivelsesår: 2017
Genre: Magisk realisme

Stay Curious

i landsdækkende Norden-avis

Jeg var nysgerrig. Da jeg så jer den første gang. Stormende rundt i det indre København. Med formål skrevet i ansigter og sind, der var langt, langt borte fra mængden. På marcherende ben med telefoner i hænderne. Over ørene, over øjnene.

Ser ikke. Hører ikke. Hilser ikke.

Udgiver: Aidgency
Udgivelsesår: 2016
Genre: Realisme