Døren åbner på klem – Sådan blev jeg antaget #del 1

(fortsat fra Døren til forfatterdrømmen – Sådan blev jeg antaget #intro)

Hvis du har været et smut forbi Om mig-siden her på sitet, ved du, at jeg holdt en lang pause i mine skriverier efter folkeskolen og helt frem til 2015. Ved nærmere eftertanke var det nok meget naturligt, eftersom omverdenen konstant gjorde mig opmærksom på, at min drøm om at blive forfatter var netop dét: en drøm. Derfor skubbede jeg den ud af hovedet, tog en ”rigtig” uddannelse og fik et ”rigtigt” job – som jeg desuden var rigtig glad for.

Men jeg tror sjældent, man glemmer sine drømme, bare fordi man beslutter sig for ikke at reagere på dem. Min forfatterdrøm blussede i hvert fald op igen, da jeg stødte på en online novellekonkurrence. Et af kravene for at deltage var, at jeg skulle melde mig ind i skriveforeningen Håbefulde Unge Forfattere, så det gjorde jeg. Det skulle vise sig at blive en af de bedste beslutninger i mit forfatterliv.

Ligesom i folkeskolen, hvor jeg skrev så meget, at en af lærerne bad mine forældre om hjælp til at stoppe galskaben, havde jeg så meget at skrive om, at jeg endte med at indsende tre bidrag til novellekonkurrencen. Jeg turde ikke fortælle nogen om det, hverken venner familie eller kæreste; man kunne jo ikke bare blive forfatter.

Jeg ventede og ventede, og månederne syntes uendelige. Det er egentlig mærkeligt, hvor meget et par skrevne Word-sider kan betyde. Hver gang en ny spammail tikkede ind i indbakken, var jeg ved at gå i panik, indtil jeg så emnefeltet. Ret mange nyhedsbreve blev afmeldt på den konto.

Efter et par måneder modtog jeg endelig en mail fra skriveforeningens redaktører: Min ene novelle var blevet valgt til udgivelse. Jeg tudede af glæde. Redaktørerne syntes, at jeg var god nok til at blive udgivet i en rigtig bog!

Min allerførste udgivne novelle, Vindueskigger! Her læst på en solrig strand i Vietnam af min søde veninde og fotograf, Rikke Kastberg Mortensen.

Senere afholdt skriveforeningen endnu en konkurrence. Her vandt jeg hovedpræmien på 5000 kr. og en novelleudgivelse (novellen kan du læse i avisen her, side 8-9). Derefter deltog jeg i alle de skrivekonkurrencer, jeg kunne finde.

Nu havde jeg fået antaget to noveller, og placeret mig ret fint i to novellekonkurrencer. Det betød vel, at jeg havde knækket koden til at blive udgivet?

(fortsættes i næste uge med Døren smækkes i – Sådan blev jeg antaget del 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *