Elementkrigen nørdefacts

Aaaargh, så er det altså PÅ SØNDAG (!!), at Elementkrigen udkommer – det er jo lige om lidt.

(Billedforklaring: Mig, der desperat forsøger at tankeforvandle et eksemplar af Elementprøven til Elementkrigen. Jeg VED bogen eksisterer, og at forlaget har modtaget den, men jeg har ikke selv set den endnu, så postmand/-kvinde kom nuuuuu).

Vi fortsætter nedtællingen til udgivelsen med en masse nørdefacts bag om bøgerne. For to uger siden afslørede jeg 7 nørdefacts fra Elementprøven (find dem her, hvis du gik glip af dem: https://www.juliemidtgaard.dk/2020/08/31/elementproven-nordefacts/), og sidste uge var det 7 nørdefacts fra Elementsygen (dem kan du finde her: https://www.juliemidtgaard.dk/2020/09/07/elementsygen-nordefacts/).

Nu er vi altså nået til 7 nørdefacts fra min splinternye bog, Elementkrigen.

OBS: Ingen af de facts, jeg har udvalgt, spoiler mere af handlingen, end bagsideteksterne gør, så du kan roligt læse med, selv om du endnu ikke har læst bøgerne.

Lad nørderierne begynde!

1# Jeg lavede en masse fejl i skriveprocessen, som var lige ved at blive overset og nå med til tryk.

Bogen starter i årets første måned, og jeg havde beskrevet, at det var vinter og koldt. Men jeg skrev også HVER ENESTE naturbeskrivelse I HELE BOGEN, som om det var sommer: Der var smukke blomster overalt og grønne planter og afgrøder og skove, der stod tæt, og insekter, der summede, og så videre, og så videre, og så videre. Min redaktør opdagede det heldigvis, da hun læste manuskriptet igennem for tredje gang – men hverken jeg selv eller mine megaseje betalæsere havde lagt mærke til det.

#2 På de allertidligste stadier – inden jeg havde taget beslutningen om, at alle bøgerne i serien skulle have ”Element-” i titlen – hed bogen ”De Oprindelige”.

#3 Jeg har haft to forskellige redaktører på bøgerne i Sprækken til Luscuro-serien.

Jeg havde fantastiske Louise Tellerup som redaktør på bog 1. På bog 2 og 3 har jeg haft lige så fantastiske Carina Evytt – fordi hun var så supersød og fleksibel at springe til, mens der var supertravlt, så vi kunne nå at udgive bøgerne så hurtigt, som jeg gerne ville.

#4 Starten af bog 3 var oprindeligt slutningen på bog 2.

Men den endte med at blive skåret fra bog 2 i redigeringen, fordi der i forvejen skete så meget. Derfor vidste jeg nøjagtigt, hvad bog 3 skulle starte med.

#5 Alligevel har jeg byttet rundt på de første 10 kapitler i bog 3 mindst 1500 gange.

Kapitel 1 startede som kapitel 3, kapitel 3 som kapitel 1 og kapitel 2 var tidligere kapitel 7 – kaos! Det faldt først på plads som det allersidste, inden jeg sendte manus til min skønne redaktør. Også på trods af, at jeg havde lavet en meget udførlig kapiteloversigt på forhånd.

#6 Oprindeligt var lokkerherskeren en lokkerherskerinde, men min ene betalæser savnede, at der også var mænd ved magten.

Og jeg kunne godt se, at jeg havde enormt mange stærke kvinder med (yes), men der skal selvfølgelig også være plads til mændene på godt og ondt. Lokkerherskeren Tapio kom derfor til, og den oprindelige lokkerherskerinde blev til karakteren Indira.

#7 De allersidste halvanden side af Elementkrigen skulle egentlig have været starten på bog 4.

Men min ene betalæser synes, historien virkede for afsluttet og ikke lagde nok op til en fortsættelse. Så er I utilfredse, må I tage den med hende 😉

Det var sidste runde nørdefacts i denne omgang! Mon ikke der kommer flere, inden bog 4 😉 Men nu er det altså bog 3, jeg vil glæde mig over. Ååååh, jeg kan næsten ikke vente med at dele den med jer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...