Elementsygen nørdefacts

Der er nu kun TO uger (!!) tilbage til udgivelsen af Elementkrigen – det er jo ingenting!

Vi er midt i fejringen med en masse nørdefacts bag om bøgerne. Sidste uge afslørede jeg 7 nørdefacts fra Elementprøven (find dem her, hvis du gik glip af dem: https://www.juliemidtgaard.dk/2020/08/31/elementproven-nordefacts/ ), her kommer 7 nørdefacts fra Elementsygen, og sidste uge inden udgivelsen deler jeg 7 nørdefacts fra den spritnye bog, Elementkrigen.

OBS: Ingen af de facts, jeg har udvalgt, spoiler mere af handlingen, end bagsideteksterne gør, så du kan roligt læse med, selv om du endnu ikke har læst bøgerne. 

Lad nørderierne begynde! 

Elementsygen nørdefacts

#1 Oprindeligt hed bogen Feliderne (du ved hvorfor, hvis du har læst den).

Det var slet ikke meningen, at alle bøgerne i serien skulle hedde noget med ”Element-”. Men som handlingen skred frem, kunne jeg godt se, at det ikke var feliderne, der var det vigtigste. Så kom den til at hedde Elementsygen. Og når bog 1 og 2 nu hed noget med ”Element-” virkede det fjollet, hvis de sidste to ikke gjorde. Så nu er jeg spændt på, om jeg kan finde på en god titel til bog 4 ud fra den regel.

#2 Min inspiration til bog 2 og alt det vand, der er med, opstod på dejlige ferier med min familie gennem det meste af min barndom.

På vores ture endte jeg næsten altid med en snorkel og svømmede rundt i en magisk verden under havets overflade med skønhed og uhygge. Det eskalerede, da jeg som 19-årig tog et dykkercertifikat ved Great Barrier Reef i Australien, og jeg vidste, at det skulle danne baggrund for historien!

#3 Der var en af mine skønne betalæsere, der i skriveprocessen påpegede, at jeg havde en forkert opfattelse af, hvordan hår, tøj mm. opfører sig under vand: formentlig fordi jeg havde min egen dykkererfaring in mente, hvor man har en stram våddragt på, og håret et trykket ned til ansigtet af dykkermasken og en stram knold. Så helt spontant, mens jeg var med min familie på ferie og samtidig skulle redigere Elementsygen, lånte jeg min fars shorts og t-shirts og sprang i poolen for at tjekke nøjagtig hvordan løst tøj opfører sig under vand – først bagefter kom jeg i tanke om, hvor mystisk det måtte se ud for alle de tilstedeværende badegæster. Men altså, det satte mig i stand til at beskrive verden under vandet meget bedre 😉 Man må ofre sig for sin research!

#4 Bog 2 var oprindeligt en del af bog 1.

Men allerede da jeg havde skrevet den del, der i dag er bog 1, kunne jeg godt se, at der slet ikke vat plads til det, jeg gerne ville fortælle. Derfor blev den delt i to, og bog 2 er helt sin egen.

#5 Ligesom jeg ikke bruger ordet ”okay” i serien, fordi det er et nyere fremmedord, bruger jeg heller ikke ordet ”ilt”.

Det havde man nemlig endnu ikke opdaget i 1600-tallet, som er den tidsperiode hovedkarakteren, Gry, er fra. Jeg kunne selvfølgelig godt lade en af de andre karakterer fra en anden tid og sted forklare hende konceptet, men det ville være kedelig læsning.
Kan du forestille dig, hvor svært det er at skrive, at din hovedkarakter befinder sig under vandet i længere tid, men ikke kan tale om udfordringen med at få ilt?

#6 I forbindelse med udgivelsen tvang coronakrisen mig til at aflyse min planlagte bogreception og afholde en online i stedet – og hold op, hvor endte jeg med at være glad for det!

Altså ikke coronaen, men den online bogreception (coronaen må meget gerne gå sin vej!). Der endte med at dukke hele 128 virkelig støttende, søde bogelskere op online fra hele landet for at fejre min bog, og det var helt fantastisk (og også grunden til, jeg tør gentage det ved fejringen af Elementkrigen lige om lidt: https://www.facebook.com/events/3162796033810984/ )

Tak for alle jer !

#7 Bygningen nederst på forsiden har min dygtige forsidegrafiker, Danielle Finster, helt selv designet.

Hun fandt først en bygning med nogle tårne og kupler og tilrettede den, så den passede med udtrykket. Jeg bad hende gøre et par af spirene lidt mere snørklede, så de lignede konkylier. Hendes svar var: ”Jeg er måske gået amok, men nu er der ‘snørklede’ spir”.
Og hold da op, så stod jeg ellers der med det mest fantastiske konkyliepalads.

Det var alt hvad jeg havde for nu. Hvilken nørdefact overraskede dig mest?

Jeg vender skrækkeligt tilbage om en uge med 7 nørdefacts fra bog 3 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *