Døren til forfatterdrømmen – Sådan blev jeg antaget #intro

Lige siden jeg var helt lille, har forfatterdrømmen hersket, og bøger har altid været en kæmpe del af mit liv. Ganske ofte blev jeg ”væk” derhjemme, fordi jeg i timevis låste mig inde på badeværelset – det eneste rum med en nøgle og dermed fred til at læse. Heldigvis var klinkegulvet forsynet med gulvvarme og en blød bademåtte.

En anden hændelse, der ofte foregik i mit barndomshjem, var en samtale, der lød nogenlunde sådan her:

Far [holder hånden over røret på fastnettelefonen]: ”Julie? Laura spørger om du kan lege?”

Mig [ryster febrilsk på hovedet og vifter med opslået bog i hænderne]: ”Jeg er ikke hjemme.”

Julie Midtgaard er ikke hjemme telefonopkald
“Nej nej, jeg er slet ikke hjemme. Mentalt sidder jeg i Gryffindors opholdsstue.”

På hvad der føles som magisk vis, er jeg i den fantastiske, hoppedansende-lykkelige situation, at min EGEN bog, fantasyromanen Elementprøven, udkommer på mit drømmeforlag, Tellerup, til september 2019. Inden hele den magiske proces, der har hørt med til at få bogen udgivet, faldt jeg – heldigvis – over Anika Eibes blogserie, En afslagsrytters bekendelser, om hendes vej til udgivelse, og Katja Bergers serie om det samme (som desværre sidenhen er forsvundet fra det store internet). Jeg synes det var vildt fantastisk at få et indblik i deres verden – for var forfattere ikke bare de her magiske væsener, der var født talentfulde, og derfor blev anerkendt for deres mesterværker og udgivet med det samme?

Spoiler alert: Svaret er nej. Og af en eller anden grund var det næsten endnu mere fascinerende at læse om alt det, de måtte gå igennem for at få det halve kongerige (eller, nå ja, bogudgivelsen).

Og med disse ord kommer hermed min egen rejse mod forfatterdrømmen.

Du kan allerede nu læse Døren åbner på klem – Sådan blev jeg antaget #del 1, lige her. De resterende indlæg bliver offentliggjort med en uges mellemrum.

Indlæg i serien:

Døren til forfatterdrømmen – Sådan blev jeg antaget #intro

Døren åbner på klem – Sådan blev jeg antaget #del 1

Døren smækkes i – Sådan blev jeg antaget #del 2

Jeg tvinger døren åben – Sådan blev jeg antaget #del 3

Jeg stopper analogien med døren: Telefonopkaldet – Sådan blev jeg antaget #del 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *