Hvordan får bogen sin forside? – Fra manus til færdig bog #del 1

Det kan slet ikke beskrives, hvor fedt det er at skulle udgives. Særligt fordi min bog udkommer – men også fordi jeg får lov at være med i hele processen; fra jeg har en tekst i Word, til den kommer ud som færdig bog 😀

Derfor starter jeg nu miniblogserien ’Fra manus til færdig bog’ (manus, altså manuskript, er bogens rå form inden den bliver til en færdig bog) i tilfælde af, at du også synes, processen er lidt spændende.

Selvfølgelig er der mange måder at gøre tingene på. Det her bliver et indblik i forfatterverdenen set med mine begynderøjne.

Så lad os kigge lidt på, hvordan Elementprøven fik sin bogforside.

Grafikeren

Jeg er så heldig, at den enormt talentfulde Danielle Finster er grafiker hos mit forlag, Tellerup. Jeg vidste altså fra start, hvem min bog ville havne hos. Se lige nogle af de smukke bøger, hun også har designet:

WOW, siger jeg bare!

Hvordan skal DIN bog se ud?

Allerførst bad min søde redaktør mig sende et par noter om, hvad jeg kunne tænke mig på min bogforside. Jeg fik nemlig enormt meget indflydelse på, hvordan jeg synes, den skulle se ud. Fedt!

Meeeen mit svar lød nok lidt vagt og noget a la: Ild og måske en sprække …

(Jeg lover, jeg laver bedre beskrivelser i bogen 😉 )

For faktisk havde jeg ikke et præcist billede af, hvordan jeg gerne ville have, min bog skulle se ud. Nu havde jeg kæmpet sådan for at blive udgivet (følg evt. min rejse mod at blive antaget her), og havde faktisk ikke tænkt så meget over alt det, der skulle komme bagefter – på den fede måde.
Jeg har det stadig som om, jeg vader rundt i en helt fantastisk drøm.

Første udkast

Baseret på min meget detaljeorienterede beskrivelse (host host) udarbejdede Danielle et forslag til forsiden. Det så sådan ud *trommehvirvel*:

Elementprøven første udkast forside
Første udkast til Elementprøvens forside.

Og det var baseret på de sølle ord fra mig?!?! Øh, ret vildt! Det samlede indtryk er en del anderledes end det endelige, men hun nailede virkelig mange elementer (håhå) i første hug.

Så fik jeg lov at kommentere og være vanskelig: Jeg ville gerne have titlen til at fylde noget mere, og selv om Grys kåbe er smuk i rød, kommer hun fra fattige kår, og i 1600-tallet betød det snarere gråbrune skørter. Derudover bestilte jeg en frisørtid til hende, for selv om hun er virkelig godt castet, synes jeg det lange prinsessehår var lidt for perfekt. Er der noget Gry ikke er, er det perfekt 😉

Finjusteringer

*Simsalabim*, knapt havde jeg udtrykt mine ønsker, før Danielle leverede. Vi sendte mails frem og tilbage et par gange, flyttede rundt på mit navn, ændrede farvetoner, skrifttyper og mængden af gløder.

Mit navn har stået cirka alle steder på bogen, der har været gløderegn,
og vi har arbejdet med forskellige nuancer af alle farverne.

Og bum, så var den der:

Elementprøvens endelige forside.

(Jeg kan selvfølgelig sagtens sige bum og komme med tryllelyde, for det var Danielle der stod med alt det hårde arbejde – hvilket jeg er SÅ utroligt taknemmelig for.)

Og så fordi jeg stadig ikke kan stoppe med at stirre på dem, kommer begge forsideversioner her til sammenligning. Hvad synes du?

Håber du har lyst til at følge med i Fra manus til færdig bog #del 2. Der tror jeg, vi skal snakke lidt om lydbogen! To be continued …

One Reply to “Hvordan får bogen sin forside? – Fra manus til færdig bog #del 1”

  1. I truly love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my very own website and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *