Velkommen til Luscuro

Kortet over Luscuro er udarbejdet af Tellerups dygtige illustrator, Lene Fagerlund Larsen.

Her kan du få et smugkig på det magiske univers fra min nye fantasyserie Sprækken til Luscuro.

I Elementprøven bliver 14-årige Gry tvunget afsted til den magiske verden Luscuro, som mit forlags illustrator, Lene Fagerlund Larsen, så fint har illustreret. På overfladen ser Luscuro måske frodig og idyllisk ud. I virkeligheden hærger krig og en altødelæggende ubalance …

Men hvordan forvandlede Lene og jeg egentlig Luscuro fra at være løse tanker og bynavne i mit hoved til et detaljeret kort, som du som læser kan gå på opdagelse i?

Og hvad med Luscuros magiske væsner?

Begge dele involverer brainstorms, noter og skitser sendt frem og tilbage mellem mig og Lene.

Her kan du se hvordan Luscuros udseende langsomt faldt på plads:

1) Min egen arbejdsskitse over Luscuro, som jeg sendte til Lene. Du kan se de vigtigste landemærker, men der er ikke meget kunstnerisk over den 😉

3) Lene sendte flere (enormt smukke!!) detaljerede skitser til mig, og jeg kom med enkelte rettelser.

2) Lenes allerførste, håndtegnede skitse over Luscuro med Gudindens Træ i baggrunden.

4) Så tryllede Lene kortet digitalt, inden hun farvelagde det. Vi endte med at fjerne enkelte detaljer igen, som fx isørnen i nederste højre hjørne og trækronen øverst. Det var så fint, men vi syntes, det blev for rodet. Resultatet er kortet, du kan se øverst på siden.

Luscuros Magi

Det er de fire elementkræfter der hersker i Luscuro: jord, vand, ild og luft.

Som du måske kan skimte på min egen første skitse i ovenstående, har hvert element sin egen bygd: Jorpe (jord), Vatnor (vand), Vendrus (vind) og Eldril (ild). De er navngivet med en omskrivning af elementernes navne på oldnordisk.

I de to skolebygder, Scientia og Notio, hvis navne er afledt af de latinske ord for viden, oplæres aspiranterne i at anvende deres kræfter.

Magiske væsener

Behind-the-scenes skitser fra Elementprøven. De er udarbejdet af Tellerups dygtige illustrator Lene Fagerlund Larsen.

Luscuro er fyldt med fremmede, magiske væsener.

Her er de allerførste skitser af et rodfår og en isørn. Lene bad mig om at sende noter med deres egenskaber og udseende samt forskellige inspirationsbilleder.

Rodfårene er fx en krydsning mellem dyr og planter og bliver holdt i live af en stængel, der løber fra bugen og ned i jorden. Stænglen kan vokse og trække sig sammen, når fåret bevæger sig rundt. Den kan blive ret lang, men rodfårene kan ikke overleve uden og er derfor altid i nærheden af stedet, de blev plantet.

Jeg synes selv, at worldbuildingen i historier, både dem jeg selv skriver, og dem jeg læser, er noget af det allermest spændende. Derfor blev jeg også enig med Lene om, at vi til udgivelsen af hver bog, skulle printe illustrationer og beskrivelser af væsnerne til jer læsere. Vi fandt på at opstille det som sider fra en bog, som Gry, Nøks og Norell, mine tre hovedpersoner, selv læser i. Det er en bog ved navn Luscuros væsner, som de både i Elementprøven og Elmentkrigen bruger som opslagsværk.

Jeg plejer at have et par af disse fine postkort med til diverse bogmesser, og når jeg holder foredrag.

Elementprøven

Der kommer fire bøger i fantasyserien Sprækken til Luscuro. Den eventyrlige rejse starter med Elementprøven.

Bagsidetekst:

Bålets flammer danser og hvæser.
Jeg vrider mig. Rebene flår i huden.Tilskuernes messen ætser sig ind i min hjerne: ”Heks, heks, heks!”En mørk sprække flænger ilden med et højt brøl.Sprækken udvider sig. Flammer, gløder og aske hvirvler ind i mørket.Jeg bliver slynget samme vej.

I 1600-tallets Aalborg straffes trolddom med døden, og før 14-årige Gry ved af det, sender en hekseanklage hende på bålet. Men de glubske flammer brænder hende ikke som de burde. I stedet tvinger mystiske kræfter hende på en farefuld rejse til Luscuro; en magisk verden hærget af ødelæggelse og krig. Hun kan ikke vende hjem, men kan hun finde sin plads i Luscuro? For at bevise sit værd må hun først bestå elementprøven. Mægtige kræfter lurer, og snart opdager Gry at hun ved noget som nogen vil gøre alt for at holde skjult …

Elementprøven er første bind i serien Sprækken til Luscuro. Her støder Gry på både venskab og kærlighed – men også fjender, en altødelæggende ubalance og hemmeligheder langt større end dem Aalborg nogensinde skjulte.

Stadig ikke mættet?

Så kan du finde mange flere nørdede bag-om-bøgerne-facts her: